zondag 27 juli 2014

Een nieuwe drager

Mijn nieuwe drager is toegekomen!!

Al voordat ons kleintje geboren was, wist ik dat ik haar graag wilde blijven dragen. Eerst zat ze in mijn buik, erna mag ze ook dicht bij mama blijven, zodat ze mijn hart kan horen, mijn geur kan ruiken en vooral zodat ik mijn handen vrij blijf hebben voor het huishouden!

Zo kan het natuurlijk ook!

Na wat research kocht ik een tweedehands tricot slen. Een soort lange, rekbare doek die je om je heen wikkelt en vastmaakt met een knoop. Perfect om ons meisje dicht tegen mij aan te houden wanneer ze nog zo klein was! Maar aangezien mijn kleine meid eigenlijk nogal groot is (Percentiel 97 zoals dat dan heet in de curves), begon de tricot slen wat te krap te worden...

Ella op 5 maanden, duidelijk niet meer veel groeiruimte!

Tijd voor een nieuwe drager! Zooooveel keuze... Draagdoek, draagzak, iets ertussenin?
Uiteindelijk twijfelde ik nog tussen een tula en een mei tai. 

Een tula is een draagzak met kliksysteem, en een mei tai is een beetje tussen draagdoek (die je vastmaakt met knopen) en draagzak (met een kliksysteem). Uiteindelijk heb ik mij wel wat laten overhalen door de prijs, mijn mei tai kostte maar 45 euro inclusief verzending terwijl een tula al snel boven de 100 euro zit. Daar ben ik nog niet klaar voor... 

 Wat vinden jullie trouwens van mijn rozen? 
Zelf geplant van een klein rozenplantje uit den Aldi!

Uiteindelijk had ik online vier mooie mei tai's uitgekozen en Jeff mocht beslissen welke het werd. Zo gaat dat hier meestal, Jeff krijgt het laatste woord haha! Enfin, ik denk nog steeds aan die ene mooie blauwe met bloemetjes, zucht, maar 't is de bolletjesprint geworden!


Zit echt supergoed en je kan er zelfs mee rugdragen! Dat is vooral handig als Ella wil meekijken als ik kook, dan kan ze toch niet zo gemakkelijk overal bij. Vandaag zijn we ermee naar de Gentse Feesten geweest (Baudelo-dienst) en dat ging super! En zo grappig om andere mama's te zien met draagdoeken en draagzakken :-) Of buggy's, want nee, ik ben uiteraard niet tegen buggy's: superhandig als je veel mee te zeulen hebt of als je kindjes graag een beetje zitten! Onze wiebelkont zit momenteel liever dicht bij mama. Vooral als er zoveel volk is.

Tot nu toe dus echt een aanrader die mei tai! En nu kunnen Jeff en ik weer op tocht in onze mooie Vlaamse Ardennen, want daarvoor is een buggy toch écht niet geschikt.

2 opmerkingen:

  1. Bij nader inzien hier op de foto denk ik niet dat haar beentje nog es onder dat zwart lint moet :-)

    Wel mooi hoor die bollekes ... en ahja mss komt die bloemekes ook nog ... een vrouw heeft toch wat keuze en afwisseling nodig hé ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook een Mei Tai, maar ik heb na een kwartier echt heel veel rugpijn. :( Ik denk nochtans dat ik 'm wel juist knoop. Voor wandelingen of uitstapjes nemen we nu altijd de buggy. Elliot kijkt graag rond en in de buggy gaat dat toch beter. Op het vlak van dragen ben ik niet zo'n alternatieve, precies. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...