woensdag 16 juli 2014

Easy-Peasy Palmiers

We kopen hier zelden koekjes uit de winkel zodat koekjes geen "quick fix" zijn en ik bij honger eerder naar iets gezonds grijp. Maar soms heb ik wel een goestingske en dan heb ik altijd wel iets in huis om zelf koekjes te bakken. Een heel lekker koekje is de Palmier. Je hebt zoete en hartige receptjes, maar dit is een doodgewoon zoet koekjesrecept.


Palmiers zijn heel typische koekjes maar het is iets minder bekend hoe eenvoudig het is om dat zelf te maken.  Je hebt slechts twee ingrediënten nodig: bladerdeeg en suiker! Bladerdeeg zit hier trouwens altijd wel in onze frigo voor quiche of chicken pie. (En nee, vaak krijg ik de vraag of ik mijn bladerdeeg zelf maak maar daar begin ik niet aan! Veel te veel werk en de winkelvariant is meestal lekkerder. Kruimeldeeg is een ander verhaal, maar bladerdeeg uit de winkel is prima!)

Als je een rechthoekig vel bladerdeeg hebt, leg je dat met de korte kant naar je toe. Een rond bladerdeeg leg je met de euh... ronde kant naar je toe ;-)


Strooi een dun laagje suiker over het hele bladerdeeg. Plooi dan de buitenste zijkanten om en strooi daar ook wat suiker op. Dan plooi/rol je dat weer om... suiker... plooien... suiker... Dat doe je zo tot je een soort dubbele rol deeg hebt die vol suiker hangt. Ik gebruik trouwens voor de eerste laag suiker gewone witte suiker en voor de andere laagjes bruine suiker. Dan heb ik ten minste het gevoel dat ik het recept iets ingewikkelder maak!


Snij de rol in plakjes van ongeveer een centimeter breed en leg ze met de snijkant op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Easy-peasy, right?!


Als je een feestje geeft, kan je het deeg al een dag op voorhand klaarmaken en afgedekt in de frigo leggen. Naar het schijnt is het dan nog lekkerder maar eigenlijk maak ik deze koekjes gewoon op momenten dat we goesting hebben in koekjes en dan heb ik geen zin om het deeg nog extra te laten rusten.Woeps...


Opgelet, deze koekjes verdwijnen heel snel! Ik heb geen idee hoe lang het duurt voor ze afgekoeld zijn maar ik kan met vrij veel zekerheid zeggen dat ze binnen de 5 minuten gekoeld genoeg zijn om je tong niet te verbranden ;-)

Probeer het eens uit en laat me weten wat je er van denkt!

3 opmerkingen:

 1. Leuke foto's. En jammie, ik ga deze zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoooo zalig! Dankjewel Evelien! Dat gaan we zeker eens proberen als we terug in België zijn. Jammie!
  Ik heb trouwens ook een super simpel receptje met bladerdeeg: "Easy Peasy Apple Pie" ;-)

  Rol je bladerdeeg uit in een ronde bakvorm
  Strooi een beetje bloem en een beetje kristalsuiker op je bladerdeeg (dit gaat samensmelten in de oven, hmmm)
  Schil één of twee appels in dunne schijfjes (schillen, in 4 snijden en dan dunne plakjes snijden)
  Leg je appelschijfjes op de bloem en suiker tot de hele vorm vol ligt
  Bestrooi de appeltjes met wat kristalsuiker en doe je 'taart' in de oven
  Bakken op 180° tot het er klaar uit ziet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...