maandag 28 juli 2014

De helft van een jaar

Ons kleintje is al zes maanden vandaag! Een half jaar oud! 

Het is dus écht waar wat ze zeggen, de tijd vliegt enorm met een kindje erbij.

Zo'n klein pieteke nog! Ze woog net iets meer dan 3,5kg en was 52cm :-)

En ooh, wat zien we er allemaal moe uit haha! Jeff en ik zijn sinds dat moment ook allebei een pak afgevallen. Ik van de zwangerschapskilo's die er al afgesmolten zijn (+1,5kg extra, go me!) en Jeff van zijn mijn-vrouw-is-zwanger-kilo's die hij er af gelopen heeft haha! Dit was nog zo'n cliché dat waar bleek te zijn: je bent écht samen zwanger ;-)

You can't fool me, I saw you when you came out

Wisten jullie trouwens dat Emanuella vernoemd is naar haar overgrootmoeder langs papa's kant? Moeke Emmanuella is de matriarch van de familie! We wilden voor onze dochter een betekenisvolle naam en liefst ook een naam die al ergens in de familie zat. Een lange officiële naam (ik zie de huwelijksuitnodigingen al voor mij!) maar met een leuke korte roepnaam, Ella.

Haar tweede naam is Grace. Het mooiste daaraan vind ik dat dat niet enkel genade betekent maar ook schoonheid. En een schoonheid is ze wel, die dochter van ons!

Ongeveer 3 maanden oud

Wat een vreugde brengt ze in ons leven! En niet alleen in dat van ons. Overal waar ze komt, lijken mensen te smelten voor zo'n klein baby'tje. Stralende ogen, lachende gezichten en zelfs de algemene houding van de mensen verandert meteen als ze haar zien... Je zou voor minder beamen dat kinderen een zegen zijn!


Ons kleintje kan al heel goed zelf zitten, omrollen naar alle kanten, op haar zij balanceren met haar beentje in de lucht en vooruit kruipen op de tijgermanier (sluipen dus)

Ze krijgt nog steeds 100% borstvoeding maar daar komt vanavond verandering in! Maar ze groeit goed, ze draagt al maatje 74 (voor 9 maand).

Er komt ook eindelijk wat haar op haar kale koppie. Misschien vragen mensen nu niet meer "is het een jongetje??" en moet ik niet meer zeggen "nee mevrouw, 't is een meisje, kijk maar naar het roze jurkje, de roze dekentjes, het strikje op haar hoofd..."

Een half jaar vol leuke herinneringen en elke dag is leuker dan de vorige dagen. Ze leert zo snel en is zo vrolijk! Het zonnetje in ons leven :-)

1 opmerking:

  1. Amaai, 6 maand al...het gaat vlug he! Wat een mooie foto's, ze is inderdaad een schoonheid :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...