maandag 30 juni 2014

De waakbeesten

Ik ben een echte dierenvriend. Het liefst zou ik in een oud hoevetje wonen met wat schaapjes, een paar boerderijkatten, een hond, een hele ren kippen en uiteraard een black beauty paard. Helaas zijn de meeste dromen bedrog (merci Marco, merci) en heb ik voorlopig wat minder beesten dan ik wel zou willen. Enfin, deze blogpost is bedoeld om jullie kennis te laten maken met onze waakbeesten, het konijn en den haan.

Mag ik jullie voorstellen aan ons waakkonijn, Madame Witje.


Oorspronkelijk kwam ze hier wonen als maatje voor wijlen onze Janneman. Helaas is mijn liefste konijnenvriend plots overleden en sinds een paar maanden heeft Witje dus het rijk voor zich alleen. Een kooi is niet zo haar ding dus hebben we de tuin afgesloten met wat hekjes en mag ze naar hartelust rondrennen en indringers op afstand houden!
Ze is schuchter maar haar nieuwsgierigheid wint het toch altijd. Er komt niemand in onze tuin binnen die niet eerst besnuffeld wordt door Witje. Vooral jonge bezoekers vinden het geweldig om achter haar aan te rennen. En als ze het beu is, kruipt ze in haar hol - want jawel, echte konijnen graven konijnenholen..

Het hek dat onze moestuin beschermt

Ons tweede waakbeest is den haan. Stiekem is iedereen er bang van - en terecht, hij bewaakt zijn twee vrouwen met zeer veel toewijding.


De truk is om je te wapenen met water of een grote schop. Dat laatste niet om erop te slaan maar om de grond te bewerken. De theorie van de echtgenoot is dat het beest dan onder de indruk is van al dat brute geweld. En jawel, de theorie werkt! Ik blijf toch wel voorstander van het water-gooien, dat heeft de haan ondertussen ook al begrepen en hij is ondertussen ook stiekem al wel wat bang van mij.

Verder hebben we nog twee kippen maar die zijn weeral eens broeds... Ik hoop op kuikentjes deze keer - we shall see. En dan is er ook nog de halfdove, uiterst schuwe zwerfkat.
Bij gelegenheid zal ik daar ook wel eens fotootjes van trekken maar broedse kippen houden niet van fototoestellen en schuwe katten, tsja die zijn nogal schuw.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...