donderdag 4 februari 2016

Heerlijk decadente chocoladetaart van ganache en frambozen!

Enkele van mijn favoriete dingen zijn cadeautjes, koffiekoeken en taart. Ik kreeg ze allemaal op mijn verjaardag afgelopen weekend en ik heb zelf enkel voor de taart moeten zorgen, hoera! Ik koos voor een biscuittaart en een ganachetaart.

Ik postte een fotootje van de ganachetaart op instagram en daar werd toen om het receptje gevraagd. Het is echt best simpel om te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het enige minpuntje is dat je de taart de dag op voorhand maakt.

Opgelet, deze taart is best zwaar! Door de frambozen lijkt het misschien gezond maar euh, laten we zeggen dat je deze taart niet moet maken om gezond te doen: het lijkt een beetje op choco in taartvorm :-)


Wat heb je nodig?

* 1 pakje Digestivekoekjes. Ik kocht de mijne bij de Action en ik dénk dat dat zo'n 400g is??
* 1 pakje goei boter (roomboter, ongezouten)
* 400 g pure chocolade
* 400 ml room
* Eventueel wat frambozen of ander fruit of chocoladesnippers om het fancy te maken

Hoe maak je het?


1. Maak het "deeg" voor de bodem. Verkruimel alle Digestivekoekjes met een deegrol en doe alles in een grote kom. Meng er dan ongeveer 75-100g goei boter onder tot het koekjesmengsel aanvoelt als vettige kruimels. Ahja, want dat is het eigenlijk ook he... Verwarm de oven op 175-180°C

2. Bedek een lage taartvorm met een laag bakpapier en doe er de kruimels in. Druk de kruimels met je handen in de taartvorm en druk stevig aan. Je "plakt" alle kruimels aan elkaar. Vergeet de randen van de taart niet! Het mengsel voelt heel breekbaar aan en dat is het ook totdat het gebakken en volledig afgekoeld is. Probeer het gewoon zo goed mogelijk aan te drukken en niét tegen de vorm te duwen. Bak de taartbodem gedurende 10 minuten op 175-180°C. Laat volledig afkoelen.

3. Voor de ganache begin je met het opwarmen van de room en een theelepel goei boter. Gewoon in een pannetje opwarmen tot het langs de zijkanten wat begint te bubbelen maar niet koken. Doe ondertussen de chocolade in stukjes in een kom. Zodra de room warm is giet je ze bij de chocolade. Laat het zo een minuutje staan en roer alles dan voorzichtig met een pannenlikker tot een dikke chocoladesaus.

4. Giet het chocolademengsel in de afgekoelde bodem (nog steeds voorzichtig zijn met die bodem!) en zet alles meteen in de frigo om op te stijven. Als je de taart graag versiert met framboosjes of ander fruit dan doe je dat als de ganache minstens een uur in de frigo gestaan heeft, anders zullen ze gewoon wegzakken in de ganache.

5. Laat heel de taart gedurende een nachtje (of toch zeker zo'n 6 uur) in de frigo verder opstijven.



De bodem is na een nachtje niet meer zo breekbaar. Snij geen al te grote stukken want zoals ik zei is dit echt wel een zwaar taartje. Maar verder wel absoluut de moeite, ik heb nog geen klachten gehoord en enkel "man das lekker" of "ojooo wa ne zaligen chocoladebom!" ;-)

Trouwens... Ook superlekker als ontbijt hah!! Smaakt een beetje naar koffiekoeken!!



Iemand die het gaat uittesten? Ik hoor altijd heel graag wat mensen er van vinden!
Succes!

Voor meer taart *!klik hier!*

6 opmerkingen:

  1. Wat een mooie taart. Die frambozen ogen ook meteen zo vrolijk en chique vind ik.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi én superlekker :-) Mijn man en ik hebben om het laatste stukje gevochten ;-)

      Verwijderen
  2. Lijkt mij heerlijk! Misschien dat ik hem donderdag maak voor de huiskring!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja doen, ze gaan je allemaal super vinden haha! :-)

      Verwijderen
  3. Die eerste foto is er eentje voor in de boekjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...