zaterdag 23 januari 2016

Citroentaart

Onze keuken begint stilaan zo'n beetje "af" te geraken en ik vind het heerlijk om weer te staan koken en bakken in de keuken! En wat is er leuker dan een taartje bakken voor het bezoek dat onze Joshua komt bewonderen? Juist ja, niet veel!

Vandaag deel ik dan ook eindelijk weer een receptje voor een lekkere taart. Ik had citroenen liggen en ben dan wat beginnen uitproberen na talloze receptjes te lezen en tadaa, er kwam iets lekkers uit voort!

Ter info: volledig veilig voor zwangere vrouwen want 't is zonder meringue en de eitjes in het citroenmengsel worden volledig doorbakken!


Wat heb je nodig?

As usual, ik hou van niet te veel gedoe. Hoe minder ingrediënten hoe beter.

Als bodem gebruik je kruimeldeeg - homemade of uit de winkel moet je zelf weten maar ik vind kruimeldeeg uit de winkel zelden lekker. Just sayin'!



Verder dus nog 5 eitjes
150g suiker
200 ml room
2 citroenen (we gebruiken sap en geraspte schil)
Eventueel wat bloemsuiker 


Hoe maak je het?

1. Verwarm je oven voor op 200°C. Bekleed een (ik gebruik een grote ronde) bakvorm met kruimeldeeg. Dit ga je blindbakken, dat wil zeggen dat je op het kruimeldeeg een laagje bakpapier legt (ik vind persoonlijk aluminiumfolie veel praktischer) en daarop iets van gewicht zoals bakbonen, droge rijst, droge erwten, ... Google is your friend als je geen bakbonen hebt! Plaats in de oven en laat een goeie 10 minuten blindbakken.

2. Ondertussen doe je de suiker en de eitjes samen en klop je ze goed op tot het mengsel wat lichter van kleur wordt. Voeg dan de room toe en klop alles opnieuw goed op.

3. Rasp de schil van de citroenen en voeg dit bij je mengsel. Niet te veel want anders wordt de taart wat aan de bittere kant. Maar toch genoeg voor wat extra pit te geven aan de taart (pun not intended. Je gasten zullen de pitjes niet echt waarderen).

4. Pers vervolgens de citroenen uit (géén pitjes dus), voeg het sap bij je mengsel en klop alles nog eens goed door elkaar.

5. Ondertussen is de taartbodem wellicht genoeg voorgebakken en kan je deze uit de oven halen. Verminder de temperatuur van je oven tot 175°C.
Giet het citroenmengsel voorzichtig in de vorm en plaats alles weer in de oven voor zo'n 35 minuten. 

6. Laat de taart goed afkoelen (of niet, your call!) en bestrooi de taart voor het opdienen met wat bloemsuiker om het nog wat mooier te maken.



Tadaa, niet moeilijk he! Zelfs de Jeff vindt het een lekker taartje en hij is normaal niet zo zot van citroentaart.

Laat mij zeker iets weten als je het uitprobeert! 
En smakelijk alvast :-)

Is er een taart die jullie graag zouden willen dat ik eens uitprobeer? Laat maar horen in de reacties hier onder!

Volg je mij al op Facebook en Instagram?

5 opmerkingen:

  1. Wij vonden de taart ook super lekker! Yum!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er weer fantastisch uit! Ik ga dat zeker eens uitproberen, ik hou van Evelien receptjes!! :-)
    Ik maakte vrijdag tarte tatin van pompoen met een receptje van de Bioplanet. 't Is een aanrader om eens uit te proberen mocht je zin hebben:
    https://www.bioplanet.be/bio/nl/static/recepten#

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me helemaal niet moeilijk en ik hou van citroentaart, dus deze ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ondertussen de 3de citroentaart uit de oven gehaald. Topper Evelien, merci!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...