woensdag 12 november 2014

Kip met feta

Jullie weten ondertussen al dat ik supergraag kaas eet. Voor mij mag er altijd wel wat kaas bij zijn! En één van mijn lievelingskazen is... feta! Surprise, surprise, ik hou van mediterraans eten :-)

Dit receptje is heel snel en makkelijk te maken, je moet er niets speciaals voor kunnen dus iedereen kan dit maken!


Wat heb je nodig?
* 1 kipfilet per persoon
* 1/2 pakje fetakaas per persoon (als je voor 3 mensen kookt kan je waarschijnlijk ook nog wel wegkomen met 1 pakje per drie, tenzij het echte feta-lovers zijn!)
* Look naar smaak. Ik zou voor 1 teentje look per persoon gaan
* Citroensap
* Olijfolie
* Peper en zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet een scheutje olijfolie in een (niet te gote!) ovenschotel en wentel de kip erin. Kruid de kip met peper en zout en giet er een scheutje citroensap over.

2. Pel de lookteentjes, snij ze doormidden en leg ze verspreid over de ovenschotel tussen de kipfilet.


3. Verbrokkel de fetakaas over de kip tot de kip goed bedekt is. Giet er nog wat citroensap bij en schuif alles in de oven voor ongeveer 45 minuten.



4. Klaar!
Allez, wel nog even controleren of de kip zeker goed doorbakken is. Je kan ook best alles een tiental minuten laten rusten met wat aluminiumfolie erover maar als je echt grote honger hebt zal het zo ook wel gaan.



Kaas, kip, look... Wat heb je nog meer nodig?!
Serveer met een fris slaatje of geroosterde groenten en wat couscous of een lekkere puree! Mjammie :-)

2 opmerkingen:

  1. Yes, weeral een makkelijk en als ik de foto's mag geloven super lekker Evelien-gerechtje!
    Ik ga dit zeker proberen!! :-)
    Dankjewel ~X~

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi! Ik ben een collega (en vriendin!) van Rafael en ik wil je bedanken voor dit heerlijk en gemakkelijk receptje :-). Ik blijf je zeker volgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...